pondelok 26. septembra 2016

Maďarské rezy

200 g práškového cukru, 2 vajcia, 300 g masla, 2 PL medu, 100 ml mlieka, 250 g hladkej múky, kypriaci prášok, strúhaný kokos na obaľovanie.,
Na polevu – 150 g stuženého tuku, 200 g práškového cukru, 2 PL rumu, 10 lyžíc mlieka, 2 PL kakaa.,
Maslo, vajcia a cukor dohladka vymiešame, pridáme med, mlieko a nakoniec múku zmiešanú s práškom do pečiva. Cesto rozotrieme na vymastený, pomúčený plech a upečieme. Keď vychladne, pokrájame ho na rezy. Potom urobíme polevu – Všetky prísady dáme do hrnca, za stáleho miešania necháme zovrieť a varíme asi 5 minút. Pokrájané rezy namáčame do polevy a obaľujeme v kokose. Ukladáme ich na mastný papier a keď poleva stuhne, preložíme rezy na misu. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára