pondelok 26. septembra 2016

Medové hady-recept

kg hladkej múky., 1/2 kg cukru., 6 vajec., 3 lyžice medu., 10 potlčených klinčekov., 8 zrniek pomletého nového korenia., 1/2 kávovej lyžičky mletej škorice., kôra z 1/2 citróna., balíček prášku do pečiva., 300 g lieskových alebo hrubšie pokrájaných vlašských orechov.,
Do väčšej misy dáme med a asi 3 lyžice vody a zohrejeme tak, aby sa med rozpustil. pridáme cukor, vajcia, korenie a postrúhanú citrónovú kôru. Dôkladne premiešame, pridáme múku s práškom do pečiva a nakoniec celé jadrá lieskových orechov (alebo posekané vlašské orechy). Vypracujeme cesto, ktoré necháme aspoň deň odpočinúť. Potom robíme z cesta asi ako malíček hrubé a 12 cm dlhé “hady”, ktoré formujeme podľa fantázie. Plech natrieme stuženým tukom, hady pomúčime, poukladáme asi 1,5 cm od seba a pečieme v mierne vyhriatej rúre (ako medovníky). Množstva sa netreba báť, hady sa minú. Dobré sú uležané na vlhkom mieste, pravda, ak vydržia.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára