kg
hladkej múky., 1/2 kg cukru., 6 vajec., 3 lyžice medu., 10
potlčených klinčekov., 8 zrniek pomletého nového korenia., 1/2
kávovej lyžičky mletej škorice., kôra z 1/2 citróna., balíček
prášku do pečiva., 300 g lieskových alebo hrubšie pokrájaných
vlašských orechov.,
Do
väčšej misy dáme med a asi 3 lyžice vody a zohrejeme tak, aby sa
med rozpustil. pridáme cukor, vajcia, korenie a postrúhanú
citrónovú kôru. Dôkladne premiešame, pridáme múku s práškom
do pečiva a nakoniec celé jadrá lieskových orechov (alebo
posekané vlašské orechy). Vypracujeme cesto, ktoré necháme aspoň
deň odpočinúť. Potom robíme z cesta asi ako malíček hrubé a
12 cm dlhé “hady”, ktoré formujeme podľa fantázie. Plech
natrieme stuženým tukom, hady pomúčime, poukladáme asi 1,5 cm od
seba a pečieme v mierne vyhriatej rúre (ako medovníky). Množstva
sa netreba báť, hady sa minú. Dobré sú uležané na vlhkom
mieste, pravda, ak vydržia.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára