pondelok 26. septembra 2016

Orieškové sušienky

500 g hladkej múky., KL prášku do pečiva., 100 g masla., 150 g strúhaných neolúpaných mandlí., 175 g cukru., 175 g medu., 1/2 KL mletých klinčekov., 3/4 KL mletej škorice., na špic noža strúhaného muškatového orecha, 50 g jemne posekaného kandizovaného ovocia.,
Múku, prášok do pečiva, maslo, mandle, cukor, koreniny a kandizované ovocie zmiešame a v strede urobíme jamku. Med zohrejeme s čerešňovicou a spolu nalejeme do jamky. Vypracujeme hladké cesto, na pomúčenej doske ho vyvaľkáme si na 5 mm a vykrajujeme kolieska, ktoré ukladáme na vymastený plech. Pečieme v predehriatej rúre pri 160° C asi 15 minút. Ak chceme, môžeme teplé pečivo potrieť polevou pripravenou zo75 g cukru., rozpusteného v 3 PL prevarenej vody. Toto pečivo volajú vo Švajčiarsku leckerli a zvyknú ho piecť na sv. Mikuláša a pred Vianocami.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára