500
g hladkej múky., KL prášku do pečiva., 100 g masla., 150 g
strúhaných neolúpaných mandlí., 175 g cukru., 175 g medu., 1/2
KL mletých klinčekov., 3/4 KL mletej škorice., na špic noža
strúhaného muškatového orecha, 50 g jemne posekaného
kandizovaného ovocia.,
Múku,
prášok do pečiva, maslo, mandle, cukor, koreniny a kandizované
ovocie zmiešame a v strede urobíme jamku. Med zohrejeme s
čerešňovicou a spolu nalejeme do jamky. Vypracujeme hladké cesto,
na pomúčenej doske ho vyvaľkáme si na 5 mm a vykrajujeme
kolieska, ktoré ukladáme na vymastený plech. Pečieme v
predehriatej rúre pri 160° C asi 15 minút. Ak chceme, môžeme
teplé pečivo potrieť polevou pripravenou zo75
g cukru.,
rozpusteného v 3
PL prevarenej vody.
Toto pečivo volajú vo Švajčiarsku leckerli a zvyknú ho piecť na
sv. Mikuláša a pred Vianocami.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára