200
g vareného údeného mäsa, 100 g slaniny, 2 vajcia, 250 ml sladkého
mlieka, 6 starších žemlí, polovica cibule, 100 g hladkej múky,
zelená petržlenová vňať, na hrot noža mletého bieleho korenia,
soľ
Žemle
nakrájame na malé kocky, údené mäso a slaninu na malé kúsky,
cibuľu očistíme a spolu so zelenou petržlenovou vňaťou nasekáme
nadrobno. Na panvici rozškvaríme slaninu, pridáme nasekanú cibuľu
spolu s petržlenovou vňaťou a za stáleho miešania opražíme.
Potom pridáme nakrájanú žemľu a mäso a za občasného
premiešania opražíme (asi 15 minút).Zmes preložíme do misy,
necháme trochu vychladnúť a zamiešame do nej múku. Vajcia so
soľou a s mletým bielym korením rozmiešame v mlieku, vlejeme do
zmesi a všetko spolu spracujeme na tuhú masu, ktorú necháme štvrť
hodiny odpočívať. Potom z nej sformujeme menšie knedle, ktoré
varíme v osolenej vode 15 až 20 minút.Podávame
s kyslou kapustou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára