pondelok 12. septembra 2016

Tirolské slaninové knedle

200 g vareného údeného mäsa, 100 g slaniny, 2 vajcia, 250 ml sladkého mlieka, 6 starších žemlí, polovica cibule, 100 g hladkej múky, zelená petržlenová vňať, na hrot noža mletého bieleho korenia, soľ
Žemle nakrájame na malé kocky, údené mäso a slaninu na malé kúsky, cibuľu očistíme a spolu so zelenou petržlenovou vňaťou nasekáme nadrobno. Na panvici rozškvaríme slaninu, pridáme nasekanú cibuľu spolu s petržlenovou vňaťou a za stáleho miešania opražíme. Potom pridáme nakrájanú žemľu a mäso a za občasného premiešania opražíme (asi 15 minút).Zmes preložíme do misy, necháme trochu vychladnúť a zamiešame do nej múku. Vajcia so soľou a s mletým bielym korením rozmiešame v mlieku, vlejeme do zmesi a všetko spolu spracujeme na tuhú masu, ktorú necháme štvrť hodiny odpočívať. Potom z nej sformujeme menšie knedle, ktoré varíme v osolenej vode 15 až 20 minút.Podávame s kyslou kapustou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára