utorok 13. septembra 2016

Stredozemské ražniči

4 cukiny, nakrájané na priečne, žltá papriku bez jadrovníka a semien, nakrájanú na kúsky, 16 čerešňových rajčiakov, 2 cibule nakrájané na kúsky, niekoľko výhonkov majoránky
Marináda: 5 nadrobno nasekaných strúčikov cesnaku, 5 PL balzamového octu, 90 ml olivového oleja, 2 PL nasekanej majoránky, podravka, čierne korenie

Zapálime gril. 8 drevených špajdlí namočíme na 30 minút do studenej vody, aby sa pri grilovaní nezapálili. Na každú špajdlu striedavo ponapichujeme zeleninu aj s bylinkami a položíme ich na plytkú misu. Premiešame marinovacie prísady, polejeme každé zeleninové ražniči a necháme marinovať pri izbovej teplote 30 minút. Z ražniči odkvapkáme marinádu a z každej strany opekáme nad horúcim ohňom 5 minút.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára