1
kg chudých bravčových rebierok, 4 póry upravené ako štetčeky
na natieranie
Marináda:
1 PL cibuľových granuliek, 1 PL soli, 1 KL čierneho korenia, 3 PL
papriky, 1 PL sušenej horčice, 1 PL rozdrvených sušených
bobkových listov
Omáčka:
150 ml jablkového octu, 90 ml rastlinného oleja, 60 ml
worcesterskej omáčky, ½ KL tabasca, 1 PL papriky, 1 PL mletého
čili, 1 KL prášku anglickej horčice, 1 KL rozdrvených bobkových
listov, 1 KL cesnakových granuliek, ½ KL lyžičky podravky,
diabolská grilovacia omáčka na natieranie
V
miske pomiešame prísady na suchú marinádu. Jednotlivé rebierka v
zmesi dobre obalíme a necháme ich pri izbovej teplote absorbovať
príchuť 30 minút. Gril zapálime vopred na strednú teplotu.
Prísady na prípravu omáčky dáme do misky a premiešame. Rebierka
grilujeme nad miernym teplom. Z času na čas potrieme pripravenou
omáčkou. Rebierka sú tým jemnejšie, čím pomalšie a dlhšie sa
pripravujú. Rebierka vcelku grilujeme 2 hodiny, samostatne 40 minút.
Hotovú hneď podávame s diabolskou omáčkou a so zvyškami
marinád.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára