utorok 13. septembra 2016

Americké rebierka

1 kg chudých bravčových rebierok, 4 póry upravené ako štetčeky na natieranie
Marináda: 1 PL cibuľových granuliek, 1 PL soli, 1 KL čierneho korenia, 3 PL papriky, 1 PL sušenej horčice, 1 PL rozdrvených sušených bobkových listov
Omáčka: 150 ml jablkového octu, 90 ml rastlinného oleja, 60 ml worcesterskej omáčky, ½ KL tabasca, 1 PL papriky, 1 PL mletého čili, 1 KL prášku anglickej horčice, 1 KL rozdrvených bobkových listov, 1 KL cesnakových granuliek, ½ KL lyžičky podravky, diabolská grilovacia omáčka na natieranie

V miske pomiešame prísady na suchú marinádu. Jednotlivé rebierka v zmesi dobre obalíme a necháme ich pri izbovej teplote absorbovať príchuť 30 minút. Gril zapálime vopred na strednú teplotu. Prísady na prípravu omáčky dáme do misky a premiešame. Rebierka grilujeme nad miernym teplom. Z času na čas potrieme pripravenou omáčkou. Rebierka sú tým jemnejšie, čím pomalšie a dlhšie sa pripravujú. Rebierka vcelku grilujeme 2 hodiny, samostatne 40 minút. Hotovú hneď podávame s diabolskou omáčkou a so zvyškami marinád.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára