2
kg porciovanej kuracinu, lyžicu oleja, 15 g masla, 125 g plátkovej
slaniny, 20 cibuliek, 250 g šampiňónov, 45 g múky, 500 ml
slepačieho vývar, strúčik cesnaku, 2 posekané šalotky,
viazaničku vňatí, soľ a korenie
Marináda:
cibuľa, stonka zeleru, nakrájaná mrkva, strúčik cesnaku, 6
zrniek čierneho korenia, 375 ml červeného vína, 2 lyžice
olivového oleja
Necháme
5 minút mierne povariť vo víne cibulu, zeler, mrkvu, cesnak a
zrnká čierneho korenia. Po vychladnutí nalejeme na kurča v mise.
Lyžicou vlejeme olivový olej. Zakryjeme a necháme 18 hodín v
chladničke. Marinádu odlejeme, kurča poutierame dosucha a zeleninu
odložíme. V nádobe zohrejeme olej s maslom. Opražíme slaninku
dochrumkava, potom ju vyberieme. Opražíme kúsky kurčaťa a
cibuľu, potom vyberieme. Podusíme šampiňóny a vyberieme.
Odoberieme 2 lyžice tuku a vyhodíme. Pridáme mariovanú zeleninu a
dusíme na slabom ohni, aby zmäkla. Posypeme múkou a necháme v
priebehu 3 minút zhnednúť. Pridáme vývar, marinádu, cesnak,
šalotku, viazaničku vňatí, soľ a korenie. Potom pridáme kúsky
kurčaťa a necháme pomaly vrieť domäkka. Vyberieme a uchováme v
teple. Omáčku scedíme. Vložíme do nej cibuľu a povaríme, potom
pridáme šampiňóny a necháme vrieť. K hustej omáčke pridáme
kurča a 3 minúty povaríme.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára