utorok 13. septembra 2016

Kohút na víne

2 kg porciovanej kuracinu, lyžicu oleja, 15 g masla, 125 g plátkovej slaniny, 20 cibuliek, 250 g šampiňónov, 45 g múky, 500 ml slepačieho vývar, strúčik cesnaku, 2 posekané šalotky, viazaničku vňatí, soľ a korenie
Marináda: cibuľa, stonka zeleru, nakrájaná mrkva, strúčik cesnaku, 6 zrniek čierneho korenia, 375 ml červeného vína, 2 lyžice olivového oleja

Necháme 5 minút mierne povariť vo víne cibulu, zeler, mrkvu, cesnak a zrnká čierneho korenia. Po vychladnutí nalejeme na kurča v mise. Lyžicou vlejeme olivový olej. Zakryjeme a necháme 18 hodín v chladničke. Marinádu odlejeme, kurča poutierame dosucha a zeleninu odložíme. V nádobe zohrejeme olej s maslom. Opražíme slaninku dochrumkava, potom ju vyberieme. Opražíme kúsky kurčaťa a cibuľu, potom vyberieme. Podusíme šampiňóny a vyberieme. Odoberieme 2 lyžice tuku a vyhodíme. Pridáme mariovanú zeleninu a dusíme na slabom ohni, aby zmäkla. Posypeme múkou a necháme v priebehu 3 minút zhnednúť. Pridáme vývar, marinádu, cesnak, šalotku, viazaničku vňatí, soľ a korenie. Potom pridáme kúsky kurčaťa a necháme pomaly vrieť domäkka. Vyberieme a uchováme v teple. Omáčku scedíme. Vložíme do nej cibuľu a povaríme, potom pridáme šampiňóny a necháme vrieť. K hustej omáčke pridáme kurča a 3 minúty povaríme.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára