utorok 13. septembra 2016

Maqlúbe batenžán-obratený hrniec z baklažánom

1 kg baklažánov, soľ, olej, 2 cibule, 500 g mäsa, 2 lyžičky mletého čierneho korenia, 500 g ryže
Baklažány ošúpeme a pokrájame na kolieska, dobre osolíme z oboch strán, chvíľu necháme postáť a potom osušíme. Pripravené kolieska opražíme na oleji do ružova, cibuľu pokrájanú na kocky opražíme na oleji do sklovita a pridáme mäso pokrájané na kocky, ktoré opražíme do hnedsa osolíme a okoreníme. Ryžu tiež trošku opražíme na oleji. Do hrnca poukladáme všetky suroviny po vrstvách: najprv mäso s cibuľou, potom kolieska baklažánov a potom ryžu. Všetko zalejeme vodou tak, aby bol 2 cm nad povrchom. Prikryjeme a dusíme na miernom ohni hodinu. Potom pokrývku zložíme, hrniec prekryjeme servírovacou misou a obrátime hore nohami. Necháme postáť 30 minút a hrniec odložíme.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára