1
kg baklažánov, soľ, olej, 2 cibule, 500 g mäsa, 2 lyžičky
mletého čierneho korenia, 500 g ryže
Baklažány
ošúpeme a pokrájame na kolieska, dobre osolíme z oboch strán,
chvíľu necháme postáť a potom osušíme. Pripravené kolieska
opražíme na oleji do ružova, cibuľu pokrájanú na kocky opražíme
na oleji do sklovita a pridáme mäso pokrájané na kocky, ktoré
opražíme do hnedsa osolíme a okoreníme. Ryžu tiež trošku
opražíme na oleji. Do hrnca poukladáme všetky suroviny po
vrstvách: najprv mäso s cibuľou, potom kolieska baklažánov a
potom ryžu. Všetko zalejeme vodou tak, aby bol 2 cm nad povrchom.
Prikryjeme a dusíme na miernom ohni hodinu. Potom pokrývku zložíme,
hrniec prekryjeme servírovacou misou a obrátime hore nohami.
Necháme postáť 30 minút a hrniec odložíme.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára