4
zväzky špargle., viazanička žeruchy., 4 lyžice kyslej smotany.,
2 lyžice citrónovej šťavy., 1/2 viazaničky najemno pokrájanej
pažítky., čerstvo pomleté čierne korenie.,
Špargľu
je najlepšie variť vo zväzkoch vo vysokom a úzkom hrnci, kde
môžeme špargľu postaviť. Alebo ju položíme do plytkej panvice,
prelejeme viracou vodou a na slavom ohni varíme najviac 10 minút.
Potom ju ponoríme do ľadovej vody, aby sa zachovala svieža.Napokon
ju prikrytú odložíme do chladničky a najlepšie je konzumovať ju
až po niekoškch hodinách. Pred podávaním zmiešame posekanú
žeruchu s kyslou smotanou, citrónovou šťavou, pažítkou a
korením. špargľu podávame poliatu omáčkou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára