pondelok 26. septembra 2016

Špargľový šalát

4 zväzky špargle., viazanička žeruchy., 4 lyžice kyslej smotany., 2 lyžice citrónovej šťavy., 1/2 viazaničky najemno pokrájanej pažítky., čerstvo pomleté čierne korenie.,
Špargľu je najlepšie variť vo zväzkoch vo vysokom a úzkom hrnci, kde môžeme špargľu postaviť. Alebo ju položíme do plytkej panvice, prelejeme viracou vodou a na slavom ohni varíme najviac 10 minút. Potom ju ponoríme do ľadovej vody, aby sa zachovala svieža.Napokon ju prikrytú odložíme do chladničky a najlepšie je konzumovať ju až po niekoškch hodinách. Pred podávaním zmiešame posekanú žeruchu s kyslou smotanou, citrónovou šťavou, pažítkou a korením. špargľu podávame poliatu omáčkou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára