100
g hrubej múky., 80 g medu., 3 vajcia., 80 g mletých vlašských
orechov., 50 g kryštálového cukru., postrúhaná citrónová
kôra.,
Plnka
– 120 g mletých vlašských orechov., 120 g medu., 60 g masla.,
0,5 dl mlieka., 1/2 vrecúška vanilkového cukru., trochu mletej
škorice.,
Vajcia,
med cukor a postrúhanú citrónovú kôru vyšľaháme na penu.
Primiešame múku, zomleté orechy a opäť vymiešame. Cesto
nalejeme na vymastený papier na pečenie a upečieme vo vopred
vyhriatej rúre. Ešte teplé cesto vyklopíme na trochu navlhčenú
čistú utierku a zvineme do tvaru rolády. Po niekoľkých minútach
utierku odstránime a opäť necháme zvinuté v roládovom tvare. Po
vychladnutí cesto potrieme medovým krémom. Roládu zvinieme a po
povrchu potrieme podľa vlastnej chute buď teplým lekvárom alebo
čokoládovou polevou.
Plnka
– Zomleté orechy sparíme horúcim mliekom, pridáme med, zmäknuté
maslo, vanilkový cukor a dobre vyšľaháme, najlepšie elektrickým
šľahačom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára