pondelok 26. septembra 2016

Orechová roláda s medom

100 g hrubej múky., 80 g medu., 3 vajcia., 80 g mletých vlašských orechov., 50 g kryštálového cukru., postrúhaná citrónová kôra.,
Plnka – 120 g mletých vlašských orechov., 120 g medu., 60 g masla., 0,5 dl mlieka., 1/2 vrecúška vanilkového cukru., trochu mletej škorice.,
Vajcia, med cukor a postrúhanú citrónovú kôru vyšľaháme na penu. Primiešame múku, zomleté orechy a opäť vymiešame. Cesto nalejeme na vymastený papier na pečenie a upečieme vo vopred vyhriatej rúre. Ešte teplé cesto vyklopíme na trochu navlhčenú čistú utierku a zvineme do tvaru rolády. Po niekoľkých minútach utierku odstránime a opäť necháme zvinuté v roládovom tvare. Po vychladnutí cesto potrieme medovým krémom. Roládu zvinieme a po povrchu potrieme podľa vlastnej chute buď teplým lekvárom alebo čokoládovou polevou.

Plnka – Zomleté orechy sparíme horúcim mliekom, pridáme med, zmäknuté maslo, vanilkový cukor a dobre vyšľaháme, najlepšie elektrickým šľahačom. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára