pondelok 26. septembra 2016

Šalát zo špargle a artičok

zväzok čerstvej špargle., 130 g zelených fazuľových strukov., 150 g hlavičiek šampiňónov., 5 konzervovaných artičokov., 30 g masla., 1/2 lyžičky mletej sladkej papriky., 2 strúčiky cesnaku., 2 lyžice olivového oleja., 2 lyžice citrónovej šťavy., 1/4 lyžičky mletého čierneho korenia., 2 lyžice najemno pokrájanej mäty.,
Špargľu pokrájame na 5 cm dlhé kúsky, fazuľku zbavíme stopiek, šampiňóny prekrojíme a aričoky rozštvrtíme. Špargľu a fazuľové struky povaríme 2 minút vo vriacej vode do jasnozelena a potom ochladíme v ľadovej vode a scedíme. V rajničke zohrejeme maslo, pridáme papriku a na plátky pokrájaný cesnak a napokon huby. Pražíme asi 4 minúty. V miske zmiešame olej s citrónovou šťavou, korením a mätou, pridáme špargľu, fazuľku, artičoky a huby a premiešame. Šalát podávame samostane ako ľahkú večeru alebo ako prílohu ku grilovanému mäsu.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára