zväzok
čerstvej špargle., 130 g zelených fazuľových strukov., 150 g
hlavičiek šampiňónov., 5 konzervovaných artičokov., 30 g
masla., 1/2 lyžičky mletej sladkej papriky., 2 strúčiky cesnaku.,
2 lyžice olivového oleja., 2 lyžice citrónovej šťavy., 1/4
lyžičky mletého čierneho korenia., 2 lyžice najemno pokrájanej
mäty.,
Špargľu
pokrájame na 5 cm dlhé kúsky, fazuľku zbavíme stopiek, šampiňóny
prekrojíme a aričoky rozštvrtíme. Špargľu a fazuľové struky
povaríme 2 minút vo vriacej vode do jasnozelena a potom ochladíme
v ľadovej vode a scedíme. V rajničke zohrejeme maslo, pridáme
papriku a na plátky pokrájaný cesnak a napokon huby. Pražíme asi 4 minúty. V miske zmiešame olej s citrónovou šťavou, korením a
mätou, pridáme špargľu, fazuľku, artičoky a huby a premiešame.
Šalát podávame samostane ako ľahkú večeru alebo ako prílohu ku
grilovanému mäsu.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára