1
kg zelenej a bielej špargle
Holandská
omáčka: 175 g helie, 2 žĺtka, 2 lyžice vody, 1 PL citrónovej
šťavy, soľ, biele mleté korenie
Heliu
rozpustíme a odstavíme. V miske zmiešame žĺtka so
šťavou z citróna a vodou a v horúcom vodnom
kúpeli metličkou šľaháme dovtedy, kým nevznikne krém. Potom do
krému pomaly po KL vmiešame rozpustenú heliu a nakoniec
omáčku ochutíme bielym mletým korením a soľou.
Octový
nálev: 2 natvrdo uvarené vajcia, 1 PL posekanej petržlenovej
vňate, cibuľka, 3 PL vínneho octu, 5 PL oleja, soľ, štipku cukru
a biele mleté korenie
Veľmi
drobno posekanú cibuľku zmiešame s vňaťou, so soľou
a korením, zalejeme vínnym octom, olejom, cukrom a pridáme
najemno posekané vajcia.
Bernská
omáčka: 2 PL vínneho octu, 0,1 l bieleho vína, 2 žĺtky, 30 g
helie, 2 malé cibuľky, 1 PL posekanej petržlenovej vňate, červená
mletá paprika, biele mleté korenie, soľ
Najemno
pokrájanú cibuľku zalejeme octom a vínom a rýchlo
varíme až sa polovica tekutiny odparí. Zmäknutú heliu rozotrieme
so soľou, korením, paprikou a posekanou vňaťou. Postupne
doňho všľaháme žĺtky a po častiach všetko vmiešame do
horúceho octového nálevu.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára