piatok 2. septembra 2016

Artičoky s pomarančmi a rajčiakmi

4 artičoky, 4 plátky citróna, 500 g rajčiakov, 2 pomaranče, cibuľa, 40 g masla, lyžica rajčiakového pretlaku, 0,1 l pomarančovej šťavy, čierne korenie, cukor, trebuľky
Z artičok odrežeme stopky a špice listov. Zakryté plátkami citróna varíme v slanej vode 45 minút. Rajčiaky obaríme, ošúpeme, odstránime semená a pokrájame na kocky. Ošúpané pomaranče pokrájame na malé kúsky. Pokrájanú cibuľu speníme na masle do sklovita, pridáme rajčiaky, rajčiakový pretlak, pomarančovú šťavu a povaríme 5 minút. Primiešame kúsky pomaranča, dochutíme soľou, čiernym korením a cukrom. Artičoky zakryté citrónom servírujeme na rajčiakoch a pomarančoch.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára