4
artičoky, 4 plátky citróna, 500 g rajčiakov, 2 pomaranče,
cibuľa, 40 g masla, lyžica rajčiakového pretlaku, 0,1 l
pomarančovej šťavy, čierne korenie, cukor, trebuľky
Z artičok
odrežeme stopky a špice listov. Zakryté plátkami citróna
varíme v slanej vode 45 minút. Rajčiaky obaríme, ošúpeme,
odstránime semená a pokrájame na kocky. Ošúpané pomaranče
pokrájame na malé kúsky. Pokrájanú cibuľu speníme na masle do
sklovita, pridáme rajčiaky, rajčiakový pretlak, pomarančovú
šťavu a povaríme 5 minút. Primiešame kúsky pomaranča,
dochutíme soľou, čiernym korením a cukrom. Artičoky zakryté
citrónom servírujeme na rajčiakoch a pomarančoch.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára