4
cibule, 3 strúčiky cesnaku, červená paprika, ½ zväzku tymiánu,
8 čiernych olív, 1 PL olivového oleja, 1 PL paradajkovej drene,
600 ml vývaru zeleninového bujónu, morská soľ, korenie, 200 g
čerstvého kozieho syra, petržlenová vňať
Očistené
cibule pečieme v mise pri 200 stupňoch 45 minút a potom necháme
vychladnúť. Z každej cibule odkrojíme vrch a vydlabeme otvor tak,
aby obvod cibule mal hrúbku ½ cm. Odstránený vnútrajšok cibule
najemno posekáme, a rovnako aj cesnak, tymián a olivy. Papriku
nakrájame na kocky. Zohrejeme olej a krátko v ňom podusíme cesnak
a vydlabaný vnútrajšok cibule. Pridáme tymián, paradajkovú
dreň, papriku a spolu ešte 2 minúty dusíme. Podlejeme zeleninovým
vývarom, dochutíme a všetko spolu 5 minút varíme. Potom pridáme
rozdrobený syr a necháme ho roztopiť. Vydlabané cibule zohrejeme,
naplníme polievkou a posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou a
olivami.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára