utorok 13. septembra 2016

Španielska cibuľová polievka

4 cibule, 3 strúčiky cesnaku, červená paprika, ½ zväzku tymiánu, 8 čiernych olív, 1 PL olivového oleja, 1 PL paradajkovej drene, 600 ml vývaru zeleninového bujónu, morská soľ, korenie, 200 g čerstvého kozieho syra, petržlenová vňať
Očistené cibule pečieme v mise pri 200 stupňoch 45 minút a potom necháme vychladnúť. Z každej cibule odkrojíme vrch a vydlabeme otvor tak, aby obvod cibule mal hrúbku ½ cm. Odstránený vnútrajšok cibule najemno posekáme, a rovnako aj cesnak, tymián a olivy. Papriku nakrájame na kocky. Zohrejeme olej a krátko v ňom podusíme cesnak a vydlabaný vnútrajšok cibule. Pridáme tymián, paradajkovú dreň, papriku a spolu ešte 2 minúty dusíme. Podlejeme zeleninovým vývarom, dochutíme a všetko spolu 5 minút varíme. Potom pridáme rozdrobený syr a necháme ho roztopiť. Vydlabané cibule zohrejeme, naplníme polievkou a posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou a olivami.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára