500
g brokolice, 2 strúčiky cesnaku, 400 g mrkvy, 1 PL olivového
oleja, 150 ml zeleninového bujónového vývaru, 2 PL sójovej
omáčky, červená čili papriky, 100 g upražených arašidov,
morská soľ, korenie, čerstvý koriander
Očistený
cesnak najemno nakrájame. Zeleninu očistíme a tiež nadrobno
nakrájame. Zohrejeme olej a zeleninu v ňom podusíme. Pridáme
bujón, sójovú omáčku a spolu dusíme 5 minút. Zeleninu scedíme
a vývar odložíme. Najemno nakrájame čili papriku. Z dávky
arašidov 1 PL necháme, ostatné zomelieme, papriku a rozomleté
arašidy pridáme do vývaru, osolíme, okoreníme a prípadne
ochutíme sójovou omáčkou. Listy koriandra a zvyšnú 1 PL
arašidov nahrubo nasekáme. Dresing nalejeme na vlažnú zeleninu,
dobre premiešame, posypeme koriandrom a nasekanými arašidmi.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára