pondelok 26. septembra 2016

Segedínsky guláš

500 g bravčového mäsa, 2 väčšie cibule, bravčovú masť, kyslú smotanu, 500 g kyslej kapusty, 30 g hladkej múky, mletú červenú papriku, mleté čierne korenie, rascu.,
Mäso umyjeme a pokrájame na menšie kocky. Cibuľu pokrájanú na kocky speníme na masti a pridáme do nej mäso. Pridáme papriku, korenie, soľ. Aby sme znížili kyslosť kapusty, opláchneme ju v tečúcej vode. Dáme ju do hrnca, pridáme rascu, podlejeme vodou a dusíme. Pripravíme si zápražku. Múku nasucho opražíme, pridáme trochu vody, povaríme a pridáme k udusenému mäsu a povaríme. Mäkké mäso zmiešame s kapustou a spolu ešte podusíme. Nakoniec pridáme smotanu a odstavíme. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára