500
g bravčového mäsa, 2 väčšie cibule, bravčovú masť, kyslú
smotanu, 500 g kyslej kapusty, 30 g hladkej múky, mletú červenú
papriku, mleté čierne korenie, rascu.,
Mäso
umyjeme a pokrájame na menšie kocky. Cibuľu pokrájanú na kocky
speníme na masti a pridáme do nej mäso. Pridáme papriku, korenie,
soľ. Aby sme znížili kyslosť kapusty, opláchneme ju v tečúcej
vode. Dáme ju do hrnca, pridáme rascu, podlejeme vodou a dusíme.
Pripravíme si zápražku. Múku nasucho opražíme, pridáme trochu
vody, povaríme a pridáme k udusenému mäsu a povaríme. Mäkké
mäso zmiešame s kapustou a spolu ešte podusíme. Nakoniec pridáme
smotanu a odstavíme.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára