4
bravčové kotlety, 2 PL masti, 2 stredne veľké cibule, 2 – 3 PL
hladkej múky, 200 ml smotany, 800 g zemiakov, 2 zelené paprikové
struky, paradajku, 1 kl mletej sladkej papriky, petržlenovú vňať,
čierne korenie, soľ.,
Kotlety
na okrajoch narežeme a rozklepeme. Mäso posolíme, obalíme v múke
a opečieme z oboch strán na tuku. Vyberieme a na zvyšku masti
speníme na kolieska nakrájanú cibuľu a nadrobno nakrájanú
petržlenovú vňať. Pridáme mletú papriku, zamiešame a
podlejeme. Zemiaky nakrájame na plátky, ktoré prepolíme na
polmesiačiky. Pridáme ich k cibuli a dusíme za mierneho
podlievania. Keď sa dusia asi 10 minút, preložíme ich na jednu
stranu pekáča, na druhú dáme kotlety a na voľné miesto na
rezance nakrájané papriky a na kolieska nakrájanú paradajku.
Prelejeme smotanou a v rúre ešte spolu dusíme 25 minút. Smotana
sa má trocha vydusiť. Podávame so zemiakmi a so smotanou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára