pondelok 26. septembra 2016

Temešvárske kotlety

4 bravčové kotlety, 2 PL masti, 2 stredne veľké cibule, 2 – 3 PL hladkej múky, 200 ml smotany, 800 g zemiakov, 2 zelené paprikové struky, paradajku, 1 kl mletej sladkej papriky, petržlenovú vňať, čierne korenie, soľ.,
Kotlety na okrajoch narežeme a rozklepeme. Mäso posolíme, obalíme v múke a opečieme z oboch strán na tuku. Vyberieme a na zvyšku masti speníme na kolieska nakrájanú cibuľu a nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať. Pridáme mletú papriku, zamiešame a podlejeme. Zemiaky nakrájame na plátky, ktoré prepolíme na polmesiačiky. Pridáme ich k cibuli a dusíme za mierneho podlievania. Keď sa dusia asi 10 minút, preložíme ich na jednu stranu pekáča, na druhú dáme kotlety a na voľné miesto na rezance nakrájané papriky a na kolieska nakrájanú paradajku. Prelejeme smotanou a v rúre ešte spolu dusíme 25 minút. Smotana sa má trocha vydusiť. Podávame so zemiakmi a so smotanou. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára