utorok 13. septembra 2016

Provensálsky šalát s kozím syrom

12 čiernych olív, 200 g kozieho syra, 250 g zrelých rajčiakov, po zelenej, červenej a žltej paprike, 2 cibule, kapary, 250 g natrhanej petržlenovej vňate, 10 cl bieleho vína, 3 lyžice octu, soľ, korenie, lyžicu práškového cukru, 10 cl olivového oleja
Cibuľu očistíme a 10 minút povaríme vo vode, do ktorej sme pridali víno, ocot, cukor a štipku soli. Uvarené cibule poriadne ochladíme a scedíme. Očistenú papriku nakrájame na kocky, rajčiaky a syr na mesiačiky. Ak sú plody kapár priveľké, tiež ich pokrájame na menšie kúsky. Všetky suroviny zmiešame a prelejeme dresingom z oleja, octu a nahrubo pomletého korenia. Šalát odložíme na chladné miesto. Nakoniec pridáme umytú a osušenú petržlenovú vňať. Premiešame a podávame s čiernym chlebom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára