12
čiernych olív, 200 g kozieho syra, 250 g zrelých rajčiakov, po
zelenej, červenej a žltej paprike, 2 cibule, kapary, 250 g
natrhanej petržlenovej vňate, 10 cl bieleho vína, 3 lyžice octu,
soľ, korenie, lyžicu práškového cukru, 10 cl olivového oleja
Cibuľu
očistíme a 10 minút povaríme vo vode, do ktorej sme pridali víno,
ocot, cukor a štipku soli. Uvarené cibule poriadne ochladíme a
scedíme. Očistenú papriku nakrájame na kocky, rajčiaky a syr na
mesiačiky. Ak sú plody kapár priveľké, tiež ich pokrájame na
menšie kúsky. Všetky suroviny zmiešame a prelejeme dresingom z
oleja, octu a nahrubo pomletého korenia. Šalát odložíme na
chladné miesto. Nakoniec pridáme umytú a osušenú petržlenovú
vňať. Premiešame a podávame s čiernym chlebom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára