utorok 13. septembra 2016

Golonkov puk-recept

500 g bravčového karé bez kosti, 4 zelené papriky, 4 paradajky, cibuľa, šľahačková smotana, vajce, 100 g hladkej múky, 100 g strúhanky, 2 KL cukru, ocot, mleté čierne korenie, olej, soľ
Zemiakové pyré: 500 g zemiakov, maslo, mlieko

Mäso nakrájame na plátky, naklepeme, osolíme, okoreníme a obalíme v opačnom trojobale. Opečieme do mäkka. Z paprík, paradajok a cibule pripravíme lečo. Hotové ho rozmixujeme na omáčku, pridáme šľahačkovú smotanu, cukor, ocot, zopár kvapiek pikantnej omáčky a necháme prevariť. Opečené plátky mäsa polejeme omáčkou a podávame so zemiakovým pyré.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára