400
g práškového cukru, 225 g zmäknutého masla, 350 g hladkej múky
s kypriacim práškom, 250 ml mlieka, 4 vajcia, práškový cukor na
pospyanie, ovocie na ozdobenie
V
šľahači zmixujeme dopenista práškový cukor s maslom. Pridáme
múku, mlieko, vajcia a všetko spolu dobre zmiešame. Zmes šľahaáme
2 minúty a občas stierame steny nádoby stierkou. Vyšľahanú zmes
opatrne vylejeme do vymastenej bábovkovej formy a pečieme v
predhriatej rúre pri teplote 180 stupňov 55 minút. Bábovku po
dopečení necháme 10 minút chladnúť, potom ju vyklopíme na
kovovú mriežku, aby vychladla. Na záver ju posypeme cukrom a
pridáme ovocie.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára