utorok 13. septembra 2016

Babičkina bábovka

400 g práškového cukru, 225 g zmäknutého masla, 350 g hladkej múky s kypriacim práškom, 250 ml mlieka, 4 vajcia, práškový cukor na pospyanie, ovocie na ozdobenie
V šľahači zmixujeme dopenista práškový cukor s maslom. Pridáme múku, mlieko, vajcia a všetko spolu dobre zmiešame. Zmes šľahaáme 2 minúty a občas stierame steny nádoby stierkou. Vyšľahanú zmes opatrne vylejeme do vymastenej bábovkovej formy a pečieme v predhriatej rúre pri teplote 180 stupňov 55 minút. Bábovku po dopečení necháme 10 minút chladnúť, potom ju vyklopíme na kovovú mriežku, aby vychladla. Na záver ju posypeme cukrom a pridáme ovocie.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára