50
g lieňa, 150 g koreňovej zeleniny, vnútornosti z lieňa, cibuľa,
80 g karfiolu, 70 g oleja, 100 g hladkej múky, muškátový kvet,
mleté čierne korenie, mleté biele korenie, soľ, žĺtok,
petržlenová vňať
Liene
očistíme, ale nesťahujeme z kože. Vložíme aj s hlavami do
osolenej vody a varíme 30 minút. Zvlášť uvaríme vnútornosti z
lieňa spolu s postrúhanou koreňovou zeleninou, cibuľou a
karfiolom. Na oleji pripravíme z hladkej múky svetlú zápražku,
zalejeme precedeným vývarom z lieňov a vývarom z vnútornosti a
zeleniny. Uvarené vnútornosti a vykostené mäso z rýb vložíme
do vývaru, dochutíme korením a muškátovým kvetom. Povaríme 3
minúty a zahustíme rozšľahaným žĺtkom. Odstavíme a pridáme
posekanú vňať.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára