štvrtok 1. septembra 2016

Polievka z lieňa

50 g lieňa, 150 g koreňovej zeleniny, vnútornosti z lieňa, cibuľa, 80 g karfiolu, 70 g oleja, 100 g hladkej múky, muškátový kvet, mleté čierne korenie, mleté biele korenie, soľ, žĺtok, petržlenová vňať
Liene očistíme, ale nesťahujeme z kože. Vložíme aj s hlavami do osolenej vody a varíme 30 minút. Zvlášť uvaríme vnútornosti z lieňa spolu s postrúhanou koreňovou zeleninou, cibuľou a karfiolom. Na oleji pripravíme z hladkej múky svetlú zápražku, zalejeme precedeným vývarom z lieňov a vývarom z vnútornosti a zeleniny. Uvarené vnútornosti a vykostené mäso z rýb vložíme do vývaru, dochutíme korením a muškátovým kvetom. Povaríme 3 minúty a zahustíme rozšľahaným žĺtkom. Odstavíme a pridáme posekanú vňať.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára