120
g kuracích drobkov (hlava, krídla, krk, srdce, žalúdok, pečeň).,
60 g mrkvy., 20 g petržlenu., 20 g čerstvého vylúpaného hrášku.,
10 g čerstvých šampiňónov alebo iných húb., mleté čierne
korenie., zelená petržlenová vňať., 10 g bravčovej masti, 20 g
múky., 1/4 vajca., 20 g strúhanky., 1 l vody., soľ.,
Z
kuracích drobkov oddelíme pečeň, ostatné drobky rozkrájame
alebo rozsekáme na menšie kúsky a umyté vložíme do prihriatej
posolenej vody. Pridáme zeleninu pokrájanú na kocky, čerstvý
hrášok, mleté čierne korenie a varíme, až kým nie jú drobky
dostatočne mäkké. Potom pridáme rozkrájané huby. Z pečene,
strúhanky a vajcia pripravíme halušky a zavaríme do polievky.
Polievku ešte zahustíme zápražkou, pripravenou z masti a múky,
napokon pridáme zelenú petržlenovú vňať, posekanú nadrobno.
(2
porcie / 1 porcia 502 kJ – 120 kcal., B – 7,5 g., T – 5,5 g., S
– 1,0 g)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára