štvrtok 1. septembra 2016

Polievka z kuracích drobkov so zeleninou

120 g kuracích drobkov (hlava, krídla, krk, srdce, žalúdok, pečeň)., 60 g mrkvy., 20 g petržlenu., 20 g čerstvého vylúpaného hrášku., 10 g čerstvých šampiňónov alebo iných húb., mleté čierne korenie., zelená petržlenová vňať., 10 g bravčovej masti, 20 g múky., 1/4 vajca., 20 g strúhanky., 1 l vody., soľ.,
Z kuracích drobkov oddelíme pečeň, ostatné drobky rozkrájame alebo rozsekáme na menšie kúsky a umyté vložíme do prihriatej posolenej vody. Pridáme zeleninu pokrájanú na kocky, čerstvý hrášok, mleté čierne korenie a varíme, až kým nie jú drobky dostatočne mäkké. Potom pridáme rozkrájané huby. Z pečene, strúhanky a vajcia pripravíme halušky a zavaríme do polievky. Polievku ešte zahustíme zápražkou, pripravenou z masti a múky, napokon pridáme zelenú petržlenovú vňať, posekanú nadrobno.

(2 porcie / 1 porcia 502 kJ – 120 kcal., B – 7,5 g., T – 5,5 g., S – 1,0 g)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára