štvrtok 1. septembra 2016

Kapustnica s hubami pre diabetikov

150 g kyslej kapusty., 20 g sušených húb., 2 sušené slivky., 10 g hladkej múky., 100 g egalizovného mlieka., 5 g slnečnicového oleja., 1/2 cibule., bobkový list., rasca., mletá sladká červená paprika., vývar., voda., soľ.,
Kyslú kapustu pokrájanú na menšie kúsky, uvarené huby aj s vodou, v ktorej sa varili, slivky, rascu a bobkový list zalejeme vodou  uvaríme. Múku rozmiešame v mlieku, vlejeme ku kapuste a spolu dobre povaríme. Na oleji speníme cibuľu pokrájanú nadrobno pridáme utlčenú rascu, mletú sladkú červenú papriku, podlejeme vývarom alebo vodou a ak treba, dosolíme. Ak je kapustnica prikyslá, pridáme pár kvapiek neenergetického sladidla.

(2 porcie / 1 porcia 544 kJ – 130 kcal., B – 7,1 g, T – 3,9 g., S – 16,7 g)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára