150
g kyslej kapusty., 20 g sušených húb., 2 sušené slivky., 10 g
hladkej múky., 100 g egalizovného mlieka., 5 g slnečnicového
oleja., 1/2 cibule., bobkový list., rasca., mletá sladká červená
paprika., vývar., voda., soľ.,
Kyslú
kapustu pokrájanú na menšie kúsky, uvarené huby aj s vodou, v
ktorej sa varili, slivky, rascu a bobkový list zalejeme vodou
uvaríme. Múku rozmiešame v mlieku, vlejeme ku kapuste a
spolu dobre povaríme. Na oleji speníme cibuľu pokrájanú nadrobno
pridáme utlčenú rascu, mletú sladkú červenú papriku, podlejeme
vývarom alebo vodou a ak treba, dosolíme. Ak je kapustnica
prikyslá, pridáme pár kvapiek neenergetického sladidla.
(2
porcie / 1 porcia 544 kJ – 130 kcal., B – 7,1 g, T – 3,9 g., S
– 16,7 g)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára