štvrtok 1. septembra 2016

Polievka ragú

60 g teľacieho mäsa., 60 g koreňovej zeleniny (mrkva., zeler., petržlen) alebo zmrazenej zeleninovej zmesi., 10 g hladkej múky., 5 g masla., 2 dl egalizovaného mlieka., zelená petržlenová vňať., voda., soľ.,
Umyté mäso pokrájame na malé kocky a dáme variť do posolenej studenej vody. Neskôr pridáme očistenú a pokrájanú zeleninu a varíme, až kým mäso a zelenina nezmäknú. Potom z masla a múk pripravíme bledoružovú zápražku, zalejeme 2 naberačkami vývaru a mliekom, prilejeme do vriacej polievky a dobre povaríme. Pred podávaním pridáme zeenú petržlenovú vňať, posekanú nadrobno.

(2 porcie / 1 porcia 426 kJ – 102 kcal., B – 6,9 g., T – 2,9 g., S – 10,4 g)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára