60
g teľacieho mäsa., 60 g koreňovej zeleniny (mrkva., zeler.,
petržlen) alebo zmrazenej zeleninovej zmesi., 10 g hladkej múky., 5
g masla., 2 dl egalizovaného mlieka., zelená petržlenová vňať.,
voda., soľ.,
Umyté
mäso pokrájame na malé kocky a dáme variť do posolenej studenej
vody. Neskôr pridáme očistenú a pokrájanú zeleninu a varíme,
až kým mäso a zelenina nezmäknú. Potom z masla a múk pripravíme
bledoružovú zápražku, zalejeme 2 naberačkami vývaru a mliekom,
prilejeme do vriacej polievky a dobre povaríme. Pred podávaním
pridáme zeenú petržlenovú vňať, posekanú nadrobno.
(2
porcie / 1 porcia 426 kJ – 102 kcal., B – 6,9 g., T – 2,9 g., S
– 10,4 g)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára