40
g predného hovädzieho mäsa (hruď., krk., rebrá) alebo z
chvosta., 40 g riedkych kostí., 30 g zeleniny (mrkva., zeler.,
petržlen) alebo zmrazenej zeleninovej zmesi., 3 zrnká čierneho
korenia., zelená petržlenová vňať., voda., soľ.,
Očistené
a opláchnuté mäso v celku a kosti zalejeme studenou vodou, pridáme
čierne korenie., posolíme a varíme miernym varom 2 hodiny. Pridáme
očistenú a umytú zeleninu a dovaríme do mäkka. Zeleninu a mäso
vyberieme, vývar scedíme, necháme ustáť, príp. úplne schladiť,
a zoberieme z neho tuk. Mäso a zeleninu pokrájame, vložíme do
vývaru. Pred podávaním pridáme zelenú petržlenovú vňať,
posekanú nadrobno.
Francúzi
dávajú do hovädzieho vývaru aj kúsok pečene, strúčik cesnaku,
pór a 1 klinček.
(2
porcie / 1 porcia 188 kJ – 45 kcal., B – 4,8 g., T – 2,0 g., S
– 2,0 g)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára