štvrtok 1. septembra 2016

Hovädzí vývar (bujón) so zeleninou

40 g predného hovädzieho mäsa (hruď., krk., rebrá) alebo z chvosta., 40 g riedkych kostí., 30 g zeleniny (mrkva., zeler., petržlen) alebo zmrazenej zeleninovej zmesi., 3 zrnká čierneho korenia., zelená petržlenová vňať., voda., soľ.,
Očistené a opláchnuté mäso v celku a kosti zalejeme studenou vodou, pridáme čierne korenie., posolíme a varíme miernym varom 2 hodiny. Pridáme očistenú a umytú zeleninu a dovaríme do mäkka. Zeleninu a mäso vyberieme, vývar scedíme, necháme ustáť, príp. úplne schladiť, a zoberieme z neho tuk. Mäso a zeleninu pokrájame, vložíme do vývaru. Pred podávaním pridáme zelenú petržlenovú vňať, posekanú nadrobno.
Francúzi dávajú do hovädzieho vývaru aj kúsok pečene, strúčik cesnaku, pór a 1 klinček.

(2 porcie / 1 porcia 188 kJ – 45 kcal., B – 4,8 g., T – 2,0 g., S – 2,0 g)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára