1
konzerva tuniaka, 4 veľké paradajky, 1 cibuľa, 2 nakladané
uhorky, 4 zelené olivy, 1 čajová lyžička horčice, 1 citrón,
100 ml oleja, petržlenová vňať, pažítka, mleté čierne
korenie, soľ
Z
paradajky zrežeme vŕšky a vyberieme dužinu. Cibuľu, uhorky a
olivy nakrájame na kocky, tuniaka roztlačíme vidličkou. Z
paradajkovej dužiny odstránime semená a nakrájame ju. Tuniaka,
nakrájanú zeleninu a paradajkovú dužinu zmiešame, ochutíme
nasekanou petržlenovou vňaťou a pažítkou, osolíme a okoreníme.
K zmesi pridáme olej vymiešaný s horčicou a citrónovou šťavou.
Paradajky naplníme pripravenou zmesou, posypeme nasekanou
petržlenovou vňaťou a dáme vychladiť.Podávame ako studené
predjedlo.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára