pondelok 12. septembra 2016

Plnené paradajky na prímorský spôsob

1 konzerva tuniaka, 4 veľké paradajky, 1 cibuľa, 2 nakladané uhorky, 4 zelené olivy, 1 čajová lyžička horčice, 1 citrón, 100 ml oleja, petržlenová vňať, pažítka, mleté čierne korenie, soľ
Z paradajky zrežeme vŕšky a vyberieme dužinu. Cibuľu, uhorky a olivy nakrájame na kocky, tuniaka roztlačíme vidličkou. Z paradajkovej dužiny odstránime semená a nakrájame ju. Tuniaka, nakrájanú zeleninu a paradajkovú dužinu zmiešame, ochutíme nasekanou petržlenovou vňaťou a pažítkou, osolíme a okoreníme. K zmesi pridáme olej vymiešaný s horčicou a citrónovou šťavou. Paradajky naplníme pripravenou zmesou, posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou a dáme vychladiť.Podávame ako studené predjedlo.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára