pondelok 12. septembra 2016

Krkonošský zemiakový závin

1000 g zemiakov, 2 vajcia, 120 g krupice, 250 g hrubej múky, soľ.
Plnka: 250 g údeného mäsa, 1 cibuľa, 30 g masti, 30 g strúhanky
Zemiaky uvaríme v šupke deň vopred. Potom ich olúpeme a nastrúhame. Pridáme múku, krupicu soľ a vajcia. Vypracujeme tuhšie cesto, ktoré rozvaľkáme a rovnomerne potrieme pripravenou plnkou. Zvinieme, zabalíme do čistej vlhkej utierky a oba konce pevne zviažeme.Do hrnca s vriacou vodou vložíme závin tak, aby sa nezachytil o dno. Uvaríme. Uvarený závin rozbalíme a nakrájame.

Plnka: Údené mäso uvaríme a necháme vychladnúť. Nadrobno nakrájanú cibuľu speníme v rozpálenej masti, pridáme nakrájané údené mäso a strúhanku. Opražíme a necháme vychladnúť.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára