1000
g zemiakov, 2 vajcia, 120 g krupice, 250 g hrubej múky, soľ.
Plnka:
250 g údeného mäsa, 1 cibuľa, 30 g masti, 30 g strúhanky
Zemiaky
uvaríme v šupke deň vopred. Potom ich olúpeme a nastrúhame.
Pridáme múku, krupicu soľ a vajcia. Vypracujeme tuhšie cesto,
ktoré rozvaľkáme a rovnomerne potrieme pripravenou plnkou.
Zvinieme, zabalíme do čistej vlhkej utierky a oba konce pevne
zviažeme.Do hrnca s vriacou vodou vložíme závin tak, aby sa
nezachytil o dno. Uvaríme. Uvarený závin rozbalíme a nakrájame.
Plnka:
Údené mäso uvaríme a necháme vychladnúť. Nadrobno nakrájanú
cibuľu speníme v rozpálenej masti, pridáme nakrájané údené
mäso a strúhanku. Opražíme a necháme vychladnúť.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára