pondelok 12. septembra 2016

Kalábrijské rizoto

2 kuracie prsia, 50 g masla (alebo tuku), 200 ml červeného vína, 1 červená paprika, 1 zelená paprika, 2 lyžice paradajkového pretlaku, 1 malá konzerva zeleného hrášku, 1 cibuľa, 300 g guľatej ryže, 1000 ml okoreneného mäsového vývaru, zväzok rozmarínu, 1 lyžica mletej červenej papriky, 1 lyžica karí korenia, mleté čierne korenie, soľ
Maslo rozpálime v hrnci, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a opražíme do sklovita. Pridáme kuracie prsia nakrájané na malé kocky a krátko opečieme zo všetkých strán. Pridáme očistené papriky nakrájané na malé kocky a krátko opražíme. Pridáme ryžu a opäť krátko opražíme.Červené víno vymiešame s mletou červenou paprikou, karí a paradajkovým pretlakom a prilejeme k ryži. Primiešame nadrobno nasekaný rozmarín. Zalejeme 400 ml mäsového vývaru a neprikryté varíme na miernom ohni. Počas varenia častejšie premiešame a postupne prilejeme zvyšný mäsový vývar. Asi za 18 až 20 minút je rizoto hotové. Pridáme odkvapkaný zelený hrášok, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, zohrejeme a podávame.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára