2
kuracie prsia, 50 g masla (alebo tuku), 200 ml červeného vína, 1
červená paprika, 1 zelená paprika, 2 lyžice paradajkového
pretlaku, 1 malá konzerva zeleného hrášku, 1 cibuľa, 300 g
guľatej ryže, 1000 ml okoreneného mäsového vývaru, zväzok
rozmarínu, 1 lyžica mletej červenej papriky, 1 lyžica karí
korenia, mleté čierne korenie, soľ
Maslo
rozpálime v hrnci, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a opražíme
do sklovita. Pridáme kuracie prsia nakrájané na malé kocky a
krátko opečieme zo všetkých strán. Pridáme očistené papriky
nakrájané na malé kocky a krátko opražíme. Pridáme ryžu a
opäť krátko opražíme.Červené víno vymiešame s mletou
červenou paprikou, karí a paradajkovým pretlakom a prilejeme k
ryži. Primiešame nadrobno nasekaný rozmarín. Zalejeme 400 ml
mäsového vývaru a neprikryté varíme na miernom ohni. Počas
varenia častejšie premiešame a postupne prilejeme zvyšný mäsový
vývar. Asi za 18 až 20 minút je rizoto hotové. Pridáme
odkvapkaný zelený hrášok, osolíme, okoreníme mletým čiernym
korením, zohrejeme a podávame.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára