1,5
kg hrude z diviaka, mäsový vývar, rasca, olej, soľ, cesnak
plnka:
300 g bravčovej pečene, cibuľa, 2 vajcia, 2 žemle, soľ, mleté
čierne korenie, majorán, muškátový kvet, 50 g anglickej slaniny,
olej, 2,5 dl červeného vína
Hruď
z diviaka vykostíme, do mäsa vyrežeme otvor na plnku, posolíme,
potrieme roztlačeným cesnakom a naplníme. Otvor zašijeme, mäso
dáme do pekáča, polejeme olejom, podlejeme vývarom, posypeme
rascou a pomaly pečieme.
Plnka:
bravčovú pečeň pomelieme, pridáme cibuľu, spenenú na oleji,
vajcia, pokrájané žemle opečené na oleji, soľ, korenie,
majorán, muškátový kvet, anglickú slaninu pokrájanú na
rezance, červené víno. Zmes dobre premiešame.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára