sobota 3. septembra 2016

Plnená hruď z diviaka

1,5 kg hrude z diviaka, mäsový vývar, rasca, olej, soľ, cesnak
plnka: 300 g bravčovej pečene, cibuľa, 2 vajcia, 2 žemle, soľ, mleté čierne korenie, majorán, muškátový kvet, 50 g anglickej slaniny, olej, 2,5 dl červeného vína
Hruď z diviaka vykostíme, do mäsa vyrežeme otvor na plnku, posolíme, potrieme roztlačeným cesnakom a naplníme. Otvor zašijeme, mäso dáme do pekáča, polejeme olejom, podlejeme vývarom, posypeme rascou a pomaly pečieme.

Plnka: bravčovú pečeň pomelieme, pridáme cibuľu, spenenú na oleji, vajcia, pokrájané žemle opečené na oleji, soľ, korenie, majorán, muškátový kvet, anglickú slaninu pokrájanú na rezance, červené víno. Zmes dobre premiešame.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára