sobota 3. septembra 2016

Dusené diviačie mäso

800 g mäsa z diviaka, 10 bobuliek borievok, koreňová zelenina, cibuľa, masť, celé čierne korenie, tymian, 4 bobkové listy, citrónová kôra, 3 rajčiaky, údená slanina, horčica, 2,5 dl bieleho vína, soľ
Divinu vložíme na 4 dní do moridla, do ktorého pridáme borievky. Na pekáči udusíme všetku koreňovú zeleninu s cibuľou, niekoľkými zrnkami čierneho korenia, tymianom, bobkovými listmi, citrónovou kôrou a rozkrájanými rajčiakmi. Mäso prešpikujeme údenou slaninou, celé natrieme horčicou a za občasného podlievania bielym vínom udusíme domäkka. Šťavu precedíme na divinu.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára