sobota 3. septembra 2016

Diviačie stehno na víne

800 g diviačieho stehna, cibuľa, koreňová zelenina, masť, celé čierne korenie a nové korenie, 2 bobkové listy, tymian, 2,5 dl červeného vína, hladká múka, zavarané ríbezle
Očistené a vykostené diviačie stehno vyberieme a dusíme na cibuli upraženej so zeleninou dočervena. Potom pridáme niekoľko zrniek čierneho a nového korenia, bobkový list a tymian. Počas dusenia mäso podlievame vodou, kým nie je mäkké a červené. Potom ho vyberieme a nakrájame na rezne. Šťavu zahustíme hladkou múkou. Nakoniec pridáme zavarané ríbezle. Dobre povaríme a precedíme na nakrájané zavarené ríbezle. Dobre povaríme a precedíme na nakrájané stehno. Do hotovej omáčky pridáme štvrť litra červeného vína.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára