štvrtok 1. septembra 2016

Pečený kapor s pikantnou plnkou

kapor, citrónová šťava, 1 dl bieleho vína, soľ, petržlenová vňať, 120 g oleja, 4 lyžice strúhanky, 3 vajcia, mleté čierne korenie, muškátový kvet, cibuľa
Očisteného kapra osušíme, posolíme, pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme 2 hodiny odležať, ikry alebo mlieče z kapra zalejeme vínom, osolíme, pridáme nadrobno pokrájanú vňať a prikryté uvaríme domäkka. Potom posekáme nadrobn , pridáme 50 g oleja, strúhanku, 2 vajcia uvarené natvrdo, surové vajce, muškátový kvet, mleté čierne korenie, soľ a všetko dobre premiešame. Touto plnkou kapra naplníme a zašijeme. Na pekáči rozohrejeme zvyšok oleja a speníme na ňom nadrobno pokrájanú cibuľu. Vložíme naplneného kapra a pečieme za častého polievania 30 minút.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára