kapor,
citrónová šťava, 1 dl bieleho vína, soľ, petržlenová vňať,
120 g oleja, 4 lyžice strúhanky, 3 vajcia, mleté čierne korenie,
muškátový kvet, cibuľa
Očisteného
kapra osušíme, posolíme, pokvapkáme citrónovou šťavou a
necháme 2 hodiny odležať, ikry alebo mlieče z kapra zalejeme
vínom, osolíme, pridáme nadrobno pokrájanú vňať a prikryté
uvaríme domäkka. Potom posekáme nadrobn , pridáme 50 g oleja,
strúhanku, 2 vajcia uvarené natvrdo, surové vajce, muškátový
kvet, mleté čierne korenie, soľ a všetko dobre premiešame. Touto
plnkou kapra naplníme a zašijeme. Na pekáči rozohrejeme zvyšok
oleja a speníme na ňom nadrobno pokrájanú cibuľu. Vložíme
naplneného kapra a pečieme za častého polievania 30 minút.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára