sobota 3. septembra 2016

Pečené mäso z muflóna

600 g mäsa z chrbta muflóna, 60 g údenej slaniny, 4 strúčiky cesnaku, soľ, 60 g masti, 80 g cibule, 10 g hladkej múky, hovädzí vývar
Mäso z mladého muflóna odblaníme, umyjeme a zbavíme loja. Prešpikujeme pokrájanou údenou slaninou a 2 strúčikmi cesnaku. Zvyšný cesnak rozotrieme so soľou a mäso ním dobre ponatierame. Na masti speníme nadrobno posekanú cibuľu, pridáme pripravené mäso, podlejeme vývarom a prikryté dusíme v rúre. Udusené mäso odokryjeme a dočervena dopečieme. Potom ho pokrájame na plátky. Šťavu zaprášime múkou, podlejeme vývarom, prepasírujeme a vložíme do nej pokrájané mäso.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára