600
g mäsa z chrbta muflóna, 60 g údenej slaniny, 4 strúčiky
cesnaku, soľ, 60 g masti, 80 g cibule, 10 g hladkej múky, hovädzí
vývar
Mäso
z mladého muflóna odblaníme, umyjeme a zbavíme loja. Prešpikujeme
pokrájanou údenou slaninou a 2 strúčikmi cesnaku. Zvyšný cesnak
rozotrieme so soľou a mäso ním dobre ponatierame. Na masti speníme
nadrobno posekanú cibuľu, pridáme pripravené mäso, podlejeme
vývarom a prikryté dusíme v rúre. Udusené mäso odokryjeme a
dočervena dopečieme. Potom ho pokrájame na plátky. Šťavu
zaprášime múkou, podlejeme vývarom, prepasírujeme a vložíme do
nej pokrájané mäso.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára