Cesto: 4
bielka, 100 g práškového cukru, 80 g strúhaných
orechov, 40 g polohrubej múky, 20 g masla.
Plnka: 250
ml mlieka, 1 kakaový pudingový prášok, 200 g masla, 1
žĺtok, trochu kakaa, 120 g práškového cukru
Bielky
vyšľaháme do tuha, vmiešame do nich cukor premiešame s orechami
a múkou a po malých dávkach pridávame rozpustené vlažné maslo.
Na vymazaný a hrubou múkou vysypaný plech robíme z cesta placky,
plech vložíme do mierne vyhriatej rúry a pomaly upečieme. Hotové
vychladnuté laskonky plníme plnkou.
Plnka: Z
mlieka a pudingového prášku uvaríme puding, miešame do
vychladnutia a potom po trošku za stáleho šľahania pridávame
maslo, cukor a kakao.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára