utorok 13. septembra 2016

Orieškove Laskonky

Cesto: 4 bielka, 100 g práškového cukru, 80 g strúhaných orechov, 40 g polohrubej múky, 20 g masla.
Plnka: 250 ml mlieka, 1 kakaový pudingový prášok, 200 g masla, 1 žĺtok, trochu kakaa, 120 g práškového cukru
Bielky vyšľaháme do tuha, vmiešame do nich cukor premiešame s orechami a múkou a po malých dávkach pridávame rozpustené vlažné maslo. Na vymazaný a hrubou múkou vysypaný plech robíme z cesta placky, plech vložíme do mierne vyhriatej rúry a pomaly upečieme. Hotové vychladnuté laskonky plníme plnkou.

Plnka: Z mlieka a pudingového prášku uvaríme puding, miešame do vychladnutia a potom po trošku za stáleho šľahania pridávame maslo, cukor a kakao.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára