utorok 13. septembra 2016

Balkánsky šalát

200 g kukurice a hrášku z konzervy, 2 cibule, 100 g uvareného hovädzieho jazyka, 100 g dusenej šunky, 150 g olív s kapiou, 2 endívie, 200 g uvarených cestovín, 100 g tvarohu, 100 g sladkej smotany, soľ, strúčik cesnaku, nakladanú uhorku, 100 ml nálevu z nakladaných uhoriek, petržlenovú vňať
Hrášok s kukuricou zlejeme, cibuľu nakrájame nadrobno, hovädzí jazyk a šunku na tenké pásiky. Olivy necháme odkvapkať a pokrájame na tenké plátky. Všetky prísady vložíme do misy a primiešame vychladené cestoviny spolu s lítkami endívie. Na dresing vymiešame dohladka tvaroh, smotanu, roztlačený cesnak a nálev z nakladaných uhoriek. Nakladanú uhorku a cibuľu pokrájame nadrobno a primiešame do dresingu spolu s nadrobno pokrájanou petržlenovou vňaťou. Dresing ochutíme soľou a polejeme ním šalát. Pred podávaním necháme aspoň pol hodiny odstáť v chladničke.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára