5
vajec, 130 g krupicového cukru, vanilínový cukor, 130 g polohrubej
múky, 30 g pomletých mandlí, 90 g para orechov, 180 g vlašských
orechov, 2 lyžičky nastrúhanej citrónovej kôry, štvrť lyžičky
mletého muškátového orieška, štipku mletého klinčeka
Celé
vajcia vyšľaháme s krupicovým cukrom a s vanilinovým cukrom. Po
lyžiciach pridáme preosiatu polohrubú múku a pomleté mandle.
Vmiešame para orechy, vlašské orechy, nastrúhanú citrónovú
kôru, mletý muškátový oriešok a mletý hrebíček. Formu
vymastíme maslom a vysypeme hrubou múkou. Naplníme cestom, povrch
uhladíme, vložíme do vyhriatej rúre a pri teplote 180 stupňov
upečieme. Po vychladnutí vyklopíme z formy a odložíme do
nasledujúceho dňa odstáť. Potom nakrájame na plátky, ktoré
uložíme na plech vyložený papierom, a dáme dosušiť pri teplote
60 stupňov na 35-45 minút.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára