utorok 13. septembra 2016

Obrátený koláč

200 g masla, 120 g hnedého cukru, 250 g práškového cukru, kôra z citróna, 2 vajcia, 330 g hladkej múky, 1 a ½ ČL prášku do pečiva, 125 ml mlieka, 1 kg sliviek, štipka soli
Rúru predhrejeme na 170 stupňov. Na plech veľkosti 20×20 cm dáme 4 PL masla a nahrievame ho v rúre, kým sa maslo nerozpustí. Plech vyberieme z rúry a rozpustené maslo rovnomerne posypeme hnedým cukrom. Na vrstvu cukru poukladáme do radov tesne vedľa seba nakrájané vykôstkované slivky, až kým nie je pokrytý celý plech. Zvyšné maslo vymiešame s práškovým cukrom a nastrúhanou citrónovou kôrou, postupne pridávame vajcia. Potom striedavo pridávame mlieko a múku s práškom do pečiva a soľou. Zmes vymiešame na hladké cesto, ktoré rovnomerne rozotrieme na slivky tak, aby sme ich neposunuli. Koláč vložíme do vyhriatej rúry a upečieme. Po upečení necháme koláč 10 minút chladnúť, potom ho vyklopíme a necháme úplne vychladnúť.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára