utorok 13. septembra 2016

Zemiakový šalát Gruľko

800 g zemiakov, cibuľa, 10 PL bieleho vínneho octu, soľ, mleté čierne korenie, variant s bujónom, 200 ml mäsového bujónu, 5 PL olivového oleja, nasekanú pažítku, variant s majonézou: 6 PL mäsového bujónu, 4 PL majonézy, 100 g plnotučného jogurtu, 4 PL žeruchy
V hrnci s vložkou zvaríme vodu. Umyté zemiaky vložíme do hrnca na vložku. Hrniec prikryjeme a varíme v pare 40 minút. Potom zemiaky necháme trochu vypariť a ešte horúce ich ošúpeme a pokrájame na tenké plátky. Cibuľu ošúpeme, pokrájame na malé kocky a pridáme k zemiakom. S bujónom: Horúci bujón zmiešame so soľou, korením, 5 PL octu a olejom. Zmesou zalejeme zemiaky. Zľahka premiešame a necháme 15 minút odstáť. Podľa potreby dochutíme pažítkou. S majonézou: Bujón zmiešame so soľou, korením a zvyšným octom. Nalejeme na zemiaky a necháme 15 minút odstáť. Majonézu premiešame s jogurtom a primiešame do šalátu. Šalát necháme 30 minút odstáť a posypeme žeruchou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára