800
g zemiakov, cibuľa, 10 PL bieleho vínneho octu, soľ, mleté čierne
korenie, variant s bujónom, 200 ml mäsového bujónu, 5 PL
olivového oleja, nasekanú pažítku, variant s majonézou: 6 PL
mäsového bujónu, 4 PL majonézy, 100 g plnotučného jogurtu, 4 PL
žeruchy
V
hrnci s vložkou zvaríme vodu. Umyté zemiaky vložíme do hrnca na
vložku. Hrniec prikryjeme a varíme v pare 40 minút. Potom zemiaky
necháme trochu vypariť a ešte horúce ich ošúpeme a pokrájame
na tenké plátky. Cibuľu ošúpeme, pokrájame na malé kocky a
pridáme k zemiakom. S bujónom: Horúci bujón zmiešame so soľou,
korením, 5 PL octu a olejom. Zmesou zalejeme zemiaky. Zľahka
premiešame a necháme 15 minút odstáť. Podľa potreby dochutíme
pažítkou. S majonézou: Bujón zmiešame so soľou, korením a
zvyšným octom. Nalejeme na zemiaky a necháme 15 minút odstáť.
Majonézu premiešame s jogurtom a primiešame do šalátu. Šalát
necháme 30 minút odstáť a posypeme žeruchou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára