100
g sušených húb, 1 dl piva, 100 g hladkej múky, bobkový list,
celé čierne korenie, vajce, prášok do pečiva, soľ a olej
Sušené
huby uvaríme, spolu s korením, do mäkka. Scedíme, necháme
odkvapkať a vychladnúť. Z piva, oleja, vajca, múky a kypriaceho
prášku pripravíme cesto ako na lievance. Pridáme doň nadrobno
pokrájané huby a premiešame. Vysmažíme malé lievance na
rozpálenom oleji a podávame s čerstvou zeleninou.
Varianta
b – 200 g čerstvých húb, 5-6 vajec, 1 fľaška čerstvého
piva, 300 g hladkej múky, soľ, trochu tuku Cera a olej na
vyprážanie. Očistené a nadrobno pokrájané huby
osmažíme na Cere. Žĺtky vymiešame, pridáme pivo a múku
a vyšľaháme hladké cestíčko. Pridáme vychladnuté huby
a sneh z bielkov a osolíme. Vypražíme lievance +
zeleninový šalát.
Varianta
c – pre 4 osoby: 8 PL dusených húb, 2 vajcia, 4 PL mlieka, 6
PL hladkej múky, soľ, trocha masla, rasca a olej na
vyprážanie. Osolené huby s troškou rasce udusíme na
masle a necháme vychladnúť. Žĺtky vymiešame s mliekom
a múkou a vyšľaháme hladké cestíčko. Pridáme vychladnuté
huby a sneh z bielkov a osolíme. Husté cestíčko po
troške do ružova vysmážame po oboch stranách na rozpálenom
oleji.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára