sobota 3. septembra 2016

Hubové lievance

100 g sušených húb, 1 dl piva, 100 g hladkej múky, bobkový list, celé čierne korenie, vajce, prášok do pečiva, soľ a olej
Sušené huby uvaríme, spolu s korením, do mäkka. Scedíme, necháme odkvapkať a vychladnúť. Z piva, oleja, vajca, múky a kypriaceho prášku pripravíme cesto ako na lievance. Pridáme doň nadrobno pokrájané huby a premiešame. Vysmažíme malé lievance na rozpálenom oleji a podávame s čerstvou zeleninou.
Varianta b – 200 g čerstvých húb, 5-6 vajec, 1 fľaška čerstvého piva, 300 g hladkej múky, soľ, trochu tuku Cera a olej na vyprážanie. Očistené a nadrobno pokrájané huby osmažíme na Cere. Žĺtky vymiešame, pridáme pivo a múku a vyšľaháme hladké cestíčko. Pridáme vychladnuté huby a sneh z bielkov a osolíme. Vypražíme lievance + zeleninový šalát.

Varianta c – pre 4 osoby: 8 PL dusených húb, 2 vajcia, 4 PL mlieka, 6 PL hladkej múky, soľ, trocha masla, rasca a olej na vyprážanie. Osolené huby s troškou rasce udusíme na masle a necháme vychladnúť. Žĺtky vymiešame s mliekom a múkou a vyšľaháme hladké cestíčko. Pridáme vychladnuté huby a sneh z bielkov a osolíme. Husté cestíčko po troške do ružova vysmážame po oboch stranách na rozpálenom oleji.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára