sobota 3. septembra 2016

Chrumkave klobuky hríbov

4 PL strúhanky, 3 PL nasekanej petržlenovej vňate, najemno nasekaný strúčik cesnaku, nadrobno nasekané filé zo sardely, 6 PL olivového oleja, čerstvo zomleté čierne korenie, 4 veľké klobúky suchohríba hnedého
Do misky dajte strúhanku, vňať, cesnak, sardelu a pridajte 3 PL oleja a čierne korenie. Premiešajte a nechajte postáť asi 1 hodinu. Rúru vopred vyhrejte na 180 °C. Zapekaciu formu natrite olejom a poutierané klobúky húb dajte do formy vedľa seba vrchnou stranou dole. Trochu ich osoľte, rovnomerne na nich rozdeľte pripravenú zmes a pokvapkajte olivovým olejom. Pečte 30 – 40 minút, kým nie sú chrumkavé. Podávajte teplé. Dobrou prílohou sú paradajky, naplnené tou istou zmesou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára