kapor,
2 cibule, zelená paprika, rajčina, 3 PL mletá červená paprika, 2
l vody, soľ.,
V
hrnci v asi 300 ml vody varíme nadrobno pokrájanú cibuľu 15
minút. Pridáme mletú červenú papriku, premiešame a pridáme
zvyšok vody. Do hrnca vložíme hlavu z kapra, vnútornosti a
chvost. Kapra pokrájame na podkovičky, vysekneme chrbtovú kosť,
čím nám vzniknú pásiky mäsa. Chrbtové kosti z podkovičiek
vložíme do hrnca, pridáme ošúpanú, pokrájanú rajčinu,
pokrájanú papriku a varíme asi hodinu. Pásiky mäsa kožou dolu,
poukladáme na vymastený pekáč, osolíme, okoreníme a pečieme vo
vyhriatej rúre doružova. Hotovú polievku precedíme, vložíme do
nej opečené mäso, osolíme, okoreníme, prehrejeme a podávame.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára