200
g húb, 30 g slnečnicového oleja, 100 g šalátových uhoriek, 150
g rajčiakov, 100 g zelenej papriky, 1 PL octu, 100 g nakladanej
špargle, šťavu z citróna, mleté čierne korenie, estragón, soľ
,100 g hlávkového šalátu.,
Očistené
a umyté huby pokrájame na plátky, vložíme do rozohriatej
teflónovej panvice s lyžicou oleja a za stáleho miešania dobre
opražíme. Umyté rajčiaky rozštvrtíme, z papriky odstránime
semená a pokrájame na pásiky. Uhorky pokrájame na plátky.
Špargľu opatrne vyberieme z konzervy, keď je mladá a mäkká,
použijeme ju celú, rozkrojenú napoly alebo použijeme len
hlavičky. Všetko zmiešame a zalejeme nálevom z octu, citrónovej
šťavy a 2 lyžíc oleja, osolíme a okoreníme. Uložíme na
sklenenú misu, na dno ktorej položíme listy hlávkového šalátu
tak, aby vyčnievali nielen nad okraj misy, ale aj pomedzi rozložený
šalát. Necháme uležať.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára