pondelok 26. septembra 2016

Budapeštiansky zeleninový šalát

200 g húb, 30 g slnečnicového oleja, 100 g šalátových uhoriek, 150 g rajčiakov, 100 g zelenej papriky, 1 PL octu, 100 g nakladanej špargle, šťavu z citróna, mleté čierne korenie, estragón, soľ ,100 g hlávkového šalátu.,
Očistené a umyté huby pokrájame na plátky, vložíme do rozohriatej teflónovej panvice s lyžicou oleja a za stáleho miešania dobre opražíme. Umyté rajčiaky rozštvrtíme, z papriky odstránime semená a pokrájame na pásiky. Uhorky pokrájame na plátky. Špargľu opatrne vyberieme z konzervy, keď je mladá a mäkká, použijeme ju celú, rozkrojenú napoly alebo použijeme len hlavičky. Všetko zmiešame a zalejeme nálevom z octu, citrónovej šťavy a 2 lyžíc oleja, osolíme a okoreníme. Uložíme na sklenenú misu, na dno ktorej položíme listy hlávkového šalátu tak, aby vyčnievali nielen nad okraj misy, ale aj pomedzi rozložený šalát. Necháme uležať. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára