sobota 3. septembra 2016

Dusené muflónie mäso so zeleninou

600 g mäsa z chrbta muflóna, soľ, mleté čierne korenie, 60 g masti, 40 g cibule, 100 g koreňovej zeleniny, 2 zrnká nového korenia, 10 g hladkej múky, citrónová kôra a šťava, 1 dl červeného vína, cukor
Odblanené mäso z mladého muflóna umyjeme, osolíme a okoreníme. Na masti speníme pokrájanú cibuľu, pridáme koreňovú zeleninu, nové korenie a pripravené mäso. V rúre upečieme dočervena. Mäkké mäso vyberieme a pokrájame na plátky. Šťavu zaprášime múkou, pridáme cukor, podľa chuti kúsok citrónovej kôry a šťavy, červené víno a povaríme. Potom ju prepasírujeme a polejeme ňou pokrájané mäso.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára