600
g mäsa z chrbta muflóna, soľ, mleté čierne korenie, 60 g masti,
40 g cibule, 100 g koreňovej zeleniny, 2 zrnká nového korenia, 10
g hladkej múky, citrónová kôra a šťava, 1 dl červeného vína,
cukor
Odblanené
mäso z mladého muflóna umyjeme, osolíme a okoreníme. Na masti
speníme pokrájanú cibuľu, pridáme koreňovú zeleninu, nové
korenie a pripravené mäso. V rúre upečieme dočervena. Mäkké
mäso vyberieme a pokrájame na plátky. Šťavu zaprášime múkou,
pridáme cukor, podľa chuti kúsok citrónovej kôry a šťavy,
červené víno a povaríme. Potom ju prepasírujeme a polejeme ňou
pokrájané mäso.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára