sobota 3. septembra 2016

Divý králik na zelenine

králičí chrbát, soľ, čierne korenie, 100 g údenej slaniny, 2 cibule, olej, mrkva, petržlen, zeler, 5 zrniek čierneho a nového korenia, rasca, lyžička octu, hladká múka, hydinový vývar
Odležané, očistené a umyté mäso osolíme, okoreníme, prešpikujeme údenou slaninou a poukladáme naň cibuľu pokrájanú na kolieska. Necháme 2 dni odležať na chladnom mieste. Na panvici rozohrejeme olej, pridáme pokrájanú koreňovú zeleninu, kúsok cibule, korenie a pokvapkáme octom. Na takto pripravený základ vložíme králika, posypeme ho rascou a udusíme domäkka. Mäkké mäso vyberieme, šťavu zahustíme múkou, pridáme vývar a necháme prejsť varom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára