králičí
chrbát, soľ, čierne korenie, 100 g údenej slaniny, 2 cibule,
olej, mrkva, petržlen, zeler, 5 zrniek čierneho a nového korenia,
rasca, lyžička octu, hladká múka, hydinový vývar
Odležané,
očistené a umyté mäso osolíme, okoreníme, prešpikujeme údenou
slaninou a poukladáme naň cibuľu pokrájanú na kolieska. Necháme
2 dni odležať na chladnom mieste. Na panvici rozohrejeme olej,
pridáme pokrájanú koreňovú zeleninu, kúsok cibule, korenie a
pokvapkáme octom. Na takto pripravený základ vložíme králika,
posypeme ho rascou a udusíme domäkka. Mäkké mäso vyberieme,
šťavu zahustíme múkou, pridáme vývar a necháme prejsť varom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára