sobota 3. septembra 2016

Divý králik na hríboch a smotane

divý králik, koreňová zelenina, cibuľa, 2 dl bieleho vína, 5 bobkových listov, 150 g masla, hladká múka, 2 dl kyslej smotany, hríby, citrónová šťava
Králika rozsekáme na väčšie kusy a na 5 minút vložíme do vriacej vody povariť. Potom vodu zlejeme a mäso necháme odkvapkať. Koreňovú zeleninu a cibuľu pokrájame nadrobno a zalejeme vodou. Necháme trochu zahriať, vložíme králika, osolíme, prilejeme biele víno, pridáme bobkový list a uvaríme domäkka. Z masla a múky urobíme zápražku, zalejeme ju vývarom z králika a pretlačíme cez sito. Pridáme kyslú smotanu, podusené hríby a okyslíme citrónovou šťavou. Udusíme domäkka.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára