divý
králik, koreňová zelenina, cibuľa, 2 dl bieleho vína, 5
bobkových listov, 150 g masla, hladká múka, 2 dl kyslej smotany,
hríby, citrónová šťava
Králika
rozsekáme na väčšie kusy a na 5 minút vložíme do vriacej vody
povariť. Potom vodu zlejeme a mäso necháme odkvapkať. Koreňovú
zeleninu a cibuľu pokrájame nadrobno a zalejeme vodou. Necháme
trochu zahriať, vložíme králika, osolíme, prilejeme biele víno,
pridáme bobkový list a uvaríme domäkka. Z masla a múky urobíme
zápražku, zalejeme ju vývarom z králika a pretlačíme cez sito.
Pridáme kyslú smotanu, podusené hríby a okyslíme citrónovou
šťavou. Udusíme domäkka.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára