štvrtok 1. septembra 2016

Zapečené zemiaky s brokolicou a cviklou a chrenom

Suroviny na prípravu 1 porcie (1200 kcal): 200 g surovej brokolice, 180 g očistených zemiakov, 5 g oleja, ½ vajca, 20 g sladkej smotany na varenie, 0,5 dl polotučného mlieka, 20 g syra, vegeta, soľ, čierne korenie, 200 g červenej repy, 10 g strúhaného chrenu, soľ, ocot, fenikel, rasca, umelé sladidlo
Zemiaky očistíme, pokrájame na kolieska. Do olejom vymastenej zapekacej misy striedavo vrstvíme zemiaky a brokolicu. Jednotlivé vrstvy ochutíme soľou a korením. Vajce rozhabarkujeme so smotanou a malým množstvom mlieka, pridáme postrúhaný syr a zalejeme na zemiaky s brokolicou. Dáme piecť do rúry. Medzitým uvaríme cviklu, ošúpeme, postrúhame na hrubom strúhadle, pridáme chren a zalejeme pripraveným nálevom z vody, soli, octu, rasce a umelého sladidla. Servírujeme ako prílohu k zapečeným zemiakom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára