štvrtok 1. septembra 2016

Švajčiarsky zemiakový šalát

200 g šalátových zemiakov, veľkú cibuľu, 2 lyžice oleja, 2 lyžice octu a trochu zeleninového vývaru, 0,5 viazaničky reďkovky, lyžicu bylinkového oleja, 20 g ementálu alebo iného syra
Zemiaky očistíme, umyjeme a nakrájame na kocky. Uvaríme a dáme vychladnúť. Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno. Zmiešame s vychladnutými zemiakmi a polejeme marinádou z 2 lyžíc oleja, octu a zeleninového vývaru. Reďkovky umyjeme a nakrájame na menšie kúsky. Zamiešame do zemiakov a polejeme bylinkovým olejom. Nakoniec šalát posypeme postrúhaným syrom. Podávame samostatne, bez ďalších príloh.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára