1
kg predného mäsa, 150 g údenej slaniny, 150 g cibule, 4 strúčiky
cesnaku, pol lyžičky potlčenej rasce, lyžičku sladkej mletej
papriky, na hrot noža štipľavú mletú papriku, na hrot noža
mleté čierne korenie, potlčený klinček, 2 potlčené zrnká
nového korenia, soľ, vývar z kostí, 20 g hladkej múky, majorán
Dobre
umyté mäso pokrájame na menšie kúsky, na pokrájanej slanine
opražíme cibuľu pokrájanú nadrobno, primiešame rozotretý
cesnak, všetky uvedené koreniny, pokrájané mäso a prikryté
udusíme domäkka. V polovici dusenia osolíme. Počas dusenia
podlievame podľa potreby horúcim vývarom z kostí. Mäkké mäso
poprášime múkou, trocha ešte povaríme a ochutíme majoránom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára