utorok 13. septembra 2016

Srnčie alebo jelenie mäso na paprike

1 kg predného mäsa, 150 g údenej slaniny, 150 g cibule, 4 strúčiky cesnaku, pol lyžičky potlčenej rasce, lyžičku sladkej mletej papriky, na hrot noža štipľavú mletú papriku, na hrot noža mleté čierne korenie, potlčený klinček, 2 potlčené zrnká nového korenia, soľ, vývar z kostí, 20 g hladkej múky, majorán
Dobre umyté mäso pokrájame na menšie kúsky, na pokrájanej slanine opražíme cibuľu pokrájanú nadrobno, primiešame rozotretý cesnak, všetky uvedené koreniny, pokrájané mäso a prikryté udusíme domäkka. V polovici dusenia osolíme. Počas dusenia podlievame podľa potreby horúcim vývarom z kostí. Mäkké mäso poprášime múkou, trocha ešte povaríme a ochutíme majoránom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára