500
g bravčového mäsa, 120 g šampiňónov, 60 g cibule, 20 g
zemiakového škrobu, 2 lyžice vody, vajce, pol lyžičky soli, pol
lyžičky grilovacieho korenia, 4 lyžice oleja, 1 dl bieleho vína
Umyté
a odblanené mäso pokrájame na kocky, šampiňóny a cibuľu
očistíme, umyjeme a pokrájame na rezance. Zemiakový škrob
rozmiešame s vodou, vajcom, so soľou a s korením, premiešame s
mäsom, hubami a cibuľou a necháme postáť 20 minút. Potom zmes
dáme na rozohriaty olej, opražíme z jednej strany, obrátime
pomocou lopatky a opražíme aj z druhej strany. Po pražení
rozmiešame a udusíme do mäkka. Nakoniec podlejeme vínom a ešte
trochu podusíme.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára