utorok 13. septembra 2016

Bravčové mäso so šampiňónmi

500 g bravčového mäsa, 120 g šampiňónov, 60 g cibule, 20 g zemiakového škrobu, 2 lyžice vody, vajce, pol lyžičky soli, pol lyžičky grilovacieho korenia, 4 lyžice oleja, 1 dl bieleho vína
Umyté a odblanené mäso pokrájame na kocky, šampiňóny a cibuľu očistíme, umyjeme a pokrájame na rezance. Zemiakový škrob rozmiešame s vodou, vajcom, so soľou a s korením, premiešame s mäsom, hubami a cibuľou a necháme postáť 20 minút. Potom zmes dáme na rozohriaty olej, opražíme z jednej strany, obrátime pomocou lopatky a opražíme aj z druhej strany. Po pražení rozmiešame a udusíme do mäkka. Nakoniec podlejeme vínom a ešte trochu podusíme.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára