štvrtok 1. septembra 2016

Kapustová polievka s údeninou

100 g kyslej kapusty., 50 g údeného rebierka., 50 g debrecínskeho párku., 10 g údenej prerastenej slaniny., 1 cibuľa., 1/2 dl kyslej smotany., 1 lyžica hladkej múky., mletá sladká červená paprika., rasca., strúčik cesnaku., voda., soľ.,
Kyslú kapustu varíme s údeným rebierkom, pokrájanou cibuľou, cesnakom a rascou. Keď je mäso uvarené, vyberieme ho . Slaninu pokrájame na kocky, párok na kolieska a opražíme ch, pridáme mletú sladkú červenú papriku, v smotane rozhabarkujeme múku a prilejeme do polievky. Vložíme údené mäso a necháme znovu povariť, príp. ešte dosolíme.

(2 porcie / 1 porcia 929 kJ – 222 kcal., B – 12,2 g., T – 15,9 g., S – 7,5 g)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára